reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tagliatelle s cuketou a krevetami

Suroviny

  • tagliatelle/linguine 600 g
  • mražené loupané krevety 1 kg
  • olivový olej extra virgin 100 ml
  • česnek 4 stroužky
  • menší cuketa 2 ks
  • bílé víno 100 ml
  • feferonka 1 ks
  • loupaná rajčata 400 g
  • bylinky (rozmarýn, bazalka, oregano)
  • parmezán
  • sůl

Na olivovém oleji orestujeme česnek a krevety. Když jsou krevety dozlatova, česnek vyndáme, aby nezhořkl. Přidáme nadrobno nakrájená loupaná rajčata, feferonku a zalijeme vodou a bílým suchým vínem. Krátce, maximálně deset minut povaříme a přidáme cukety nakrájené na nudličky. Po dalších deseti minutách vaření přidáme bylinky, sůl a nakrájený česnek, který jsme předtím vyndali. Krátce povaříme a vypneme.
V co největším hrnci uvaříme těstoviny, do horké vody přidáme sůl a lžíci olivového oleje. Těstoviny uvaříme al dente, slijeme a smícháme s omáčkou. Necháme pár minut pod pokličkou promísit, poté servírujeme s nastrouhaným parmazánem.

Zdroj: Tagliatelle s cuketou a krevetami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tagliatelle-s-cuketou-krevetami  [On-line 12.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.