reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tiramisu

Suroviny

  • mascarpone 250 g
  • polotučný tvaroh 250 g
  • vejce 1 ks
  • cukr
  • italské/cukrářské piškoty
  • rozpustná káva
  • rum
  • amaretto
  • práškové kakao

Vejce si rozdělíme na bílek a žloutek a připravíme si krém: smícháme mascarpone, tvaroh, žloutek, cukr a přidáme sníh, který jsme si ušlehali z bílku. Do nádoby naneseme první centimetrovou vrstvu krému.
V misce si rozděláme rozpustnou kávu s vodou, přidáme rum i amaretto, do které postupně namáčíme piškoty.
Piškoty navrstvíme na krém, poté přidáme další vrstvu krému a pak opět piškoty, krém, piškoty a navrch opět krém. Celé zasypeme slabou vrstvou práškového kakaa, misku zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice dostatečně odležet. Tiramisu je normálně nejlepší až na druhý den, kdy se všechny ingredience dostatečně promísí.

Zdroj: Tiramisu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tiramisu-24  [On-line 12.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.