reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tatarák z lososa

Suroviny

  • filet z čerstvého lososa 500 g
  • kopr
  • hořčice
  • kapary
  • olivový olej
  • sůl
  • šalotka
  • sójová omáčka

Domácí housky

  • hladká mouka 470 g
  • sádlo 70 g
  • sypké droždí 7 g
  • sůl
  • cukr špetka

Lososa nakrájíme nadrobno, vložíme do mísy. Šalotku nakrájíme najemno. Pak přidáme hořčici, posekané kapary, kopr, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, dle libosti můžeme dochutit i sójovou omáčkou.
Domácí housky: Do mísy nasypeme mouku, přidáme 270 ml vlažné vody, droždí a špetku cukru. Přikryjeme utěrkou a necháme 40 minut kynout. Poté si těsto rozdělíme na tolik části, kolik budeme potřebovat housek. Každou z částí si rozdělíme na další tři části, ze kterých si uděláme válečky, které spojíme na jedné straně a upleteme copánek. Necháme housky ještě chvilku kynout na plechu, potřeme trochou mléka, posypeme hrubozrnnou solí a dáme péct na 180 stupňů na 30 minut do zlatova.

Zdroj: Tatarák z lososa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tatarak-z-lososa-4  [On-line 28.01.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.