Suroviny
- filet z čerstvého lososa 500 g
- kopr
- hořčice
- kapary
- olivový olej
- sůl
- šalotka
- sójová omáčka
Domácí housky
- hladká mouka 470 g
- sádlo 70 g
- sypké droždí 7 g
- sůl
- cukr špetka
Lososa nakrájíme nadrobno, vložíme do mísy. Šalotku nakrájíme najemno. Pak přidáme hořčici, posekané kapary, kopr, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, dle libosti můžeme dochutit i sójovou omáčkou.
Domácí housky: Do mísy nasypeme mouku, přidáme 270 ml vlažné vody, droždí a špetku cukru. Přikryjeme utěrkou a necháme 40 minut kynout. Poté si těsto rozdělíme na tolik části, kolik budeme potřebovat housek. Každou z částí si rozdělíme na další tři části, ze kterých si uděláme válečky, které spojíme na jedné straně a upleteme copánek. Necháme housky ještě chvilku kynout na plechu, potřeme trochou mléka, posypeme hrubozrnnou solí a dáme péct na 180 stupňů na 30 minut do zlatova.
Zdroj: Tatarák z lososa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tatarak-z-lososa-4 [On-line 28.01.2017]
Poslední tip, trik či komentář