reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátový krém

Suroviny

  • velká cibule 1 ks
  • baby špenát 400 g
  • vetší brambor 1 ks
  • česnek 4 stroužky
  • hovězí žebro na vývar
  • kořenová zelenina na vývar
  • máslo kousek
  • pepř
  • sůl

Cibuli a česnek si nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle v hrnci. Po chvíli přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou bramboru a necháme orestovat s cibulkou a česnekem. Po chvíli přidáme polovinu špenátu, necháme povařit a zvadnout, poté přidáme druhou část špenátu, vývar, který jsme si připravili z kořenové zeleniny a hovězího, a necháme opět povařit, v případě potřeby dosolíme. Bokem si necháme trochu čerstvého špenátu, který budeme mixovat do hotové polévky.
Po deseti minutách vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Na konci přidáme zbylý čerstvý špenát. Dochutíme solí, pepřem a oreganem. Podle chuti na talíři dozdobíme zakysanou smetanu, případně kouskem uzeného lososa.

Zdroj: Špenátový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatovy-krem-1  [On-line 28.01.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.