6−8 porcí
- 400 g břišní části filetu z lososa
- 1 šalotka
- 1 citron
- 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
- 1 lžička „sweet and chilli sauce“
- sůl
- 2 avokáda
- citronová šťáva
na podávání:
- listový salát
- olivový olej
- lososový kaviár
- 1 bagetka
Losos a šalotku nakrájíme na drobné kostičky. Citronovou kůru a zázvor nastrouháme, vše smícháme spolu s citronovou šťávou, sweet and chilli sauce, trochu osolíme.
Oloupané avokádo nakrájíme na kostičky, zakápneme citronovou šťávou.
Servírujeme porci lososového tataráku, kopeček avokáda, kousek listového salátu, zakápneme olejem a doplníme kuličkami lososového kaviáru. Podáváme s bagetkou.
Zdroj: Tatarák z lososa s avokádem a lososovým kaviárem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1533-tatarak-z-lososa-s-avokadem-a-lososovym-kaviarem/ [On-line 28.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář