Ingredience
- 200 g tuňáka
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce červeného vinného octa
- Pepř
- Sůl
- 2 vejce vařená natvrdo
- Pažitka
- Avokádo
- Limetka
- 2 lžíce creme fraîche
- Kaviár z lososového pstruha
- 2 ředkvičky
- Řeřicha
Na tatarák z tuňáka si připravíme tři složky pokrmu. Tuňáka nakrájíme na kousky, které smícháme s olivovým olejem, sójovou omáčkou, kapkou octa, solí a pepřem. Dále v misce rozmačkáme vařená vejce a přidáme k nim nasekanou pažitku, olivový olej, sůl a pepř. Do třetice rozmačkáme avokádo a pokapeme ho limetovou šťávou.
Do tvořítka na talíři vše naskládáme v tomto pořadí: vejce, avokádo, tuňák. Navrch dáme Creme fraîche a kaviár, nakonec vše dozdobíme ředkvičkami a řeřichou.
Zdroj: Tatarák z tuňáka s vařeným vajíčkem a avokádem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2584-tatarak-z-tunaka-s-varenym-vajickem-a-avokadem/ [On-line 25.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář