4 porce
- 40 dkg hovězího bifteku
- 30 dkg másla
- 8 cl brandy
- 4 vajíčka
- 20 dkg černého chleba
- ½ balíčku polního salátu
- 1 svazeček petržele
- 1 celá cibule
- 5 dkg lososího kaviáru
- 5 dkg kaviáru sevruga
- 10 křepelčích vajíček
- sůl
- pepř
Biftek zbavíme blan a ostrým nožem jej jemně nakrájíme. K masu potom přidáme 25 dkg měkkého másla, najemno nasekanou cibulku, nadrobno nasekanou petrželku, brandy, žloutky ze slepičích vajíček, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.
Černý chleba nakrájíme na krajíčky a z těchto krajíčků vhodným nástrojem vykrojíme kolečka. Na tuto chlebovou „podložku” za použití téhož nástroje a naběračky upravíme do kulatého tvaru tatarský biftek, jehož vršek ozdobíme dvojím kaviárem. Kreaci dáme na talíř.
Zbylý kus másla nastrouháme na nejhrubší straně a strouhané máslo v kopečcích rovněž umístíme na talíř, který nakonec ještě ozdobíme křepelčími vajíčky a polním salátem.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3755
Poslední tip, trik či komentář