Ingredience:
- 1 vaničku pomazánkového másla
- 1 vaničku polohrubé mouky
- 2 jablka
- sáček skořicového cukru
- rozinky
- 1 vejce
1. Na těsto budeme potřebovat kelímek pomazánkového másla a stejné množství polohrubé mouky a špetku soli. Všechny ingredience nasypeme do mísy a důkladně je promícháme. Aby se nám těsto nelepilo, tak ho můžeme podsypat moukou.
2. Nastrouháme dvě jablka.
3. Těsto rozválíme zhruba na 3 milimetry, na vyválené těsto nasypeme nastrouhaná jablka. Můžeme přidat i například oříšky. Vše pak posypeme skořicovým cukrem a přidáme rozinky.
4. Těsto i s náplní zabalíme a potřeme rozmíchaným vajíčkem. Na povrch ještě můžeme posypat mandlemi.
5. Dáme péct do trouby na 180 °C zhruba na 40 minut. A máme hotovo!
Zdroj: Tátův štrúdl; TV Nova Rychlovky Ládi Hrušky http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/na-vasi-strane/novy-recept-ladi-hrusky-tatuv-strudl-je-proste-fantasticky.html [On-line 13.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář