reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tátův štrúdl

Ingredience:

  • 1 vaničku pomazánkového másla
  • 1 vaničku polohrubé mouky
  • 2 jablka
  • sáček skořicového cukru
  • rozinky
  • 1 vejce

1. Na těsto budeme potřebovat kelímek pomazánkového másla a stejné množství polohrubé mouky a špetku soli. Všechny ingredience nasypeme do mísy a důkladně je promícháme. Aby se nám těsto nelepilo, tak ho můžeme podsypat moukou.

2. Nastrouháme dvě jablka.

3. Těsto rozválíme zhruba na 3 milimetry, na vyválené těsto nasypeme nastrouhaná jablka. Můžeme přidat i například oříšky. Vše pak posypeme skořicovým cukrem a přidáme rozinky.

4. Těsto i s náplní zabalíme a potřeme rozmíchaným vajíčkem. Na povrch ještě můžeme posypat mandlemi.

5. Dáme péct do trouby na 180 °C zhruba na 40 minut. A máme hotovo!

Zdroj: Tátův štrúdl; TV Nova Rychlovky Ládi Hrušky  http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/na-vasi-strane/novy-recept-ladi-hrusky-tatuv-strudl-je-proste-fantasticky.html [On-line 13.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.