reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tažený štrůdl

Suroviny

  • rozinky namočené v rumu
  • cukr moučka 1 lžíce
  • hladká mouka 250 g
  • vlašské ořechy
  • ocet 1 lžíce
  • rozehřáté máslo 40 g
  • teplá voda 1 dcl

Na náplň:

  • strouhaná jablka
  • skořicový cukr

Mouku s cukrem prosejeme a přidáme rozehřáté máslo. Za postupného přilévání teplé vody s octem zpracujeme na vále nejprve nožem a potom rukama hladké, pružné a nelepivé těsto. Podle kvality mouky musíme upravit množství vody.

Těsto necháme odpočinout asi půl hodiny v teple zakryté, aby neoschlo. Nejjednodušší je dát ho do hlubokého talíře nebo misky a postavit na něj hrnec s horkou vodou. Kdyby těsto vystydlo, ztuhne v něm máslo a půjde těžce rozválet.

Pak těsto rozdělíme na tři díly, každý tence vyválíme (nebo vytáhneme) asi na 35×30 cm (podle délky plechu), a po celé ploše poklademe jablky, posypeme skořicovým cukrem, drcenými ořechy a rozinkami a zabalíme. Přeneseme na plech, potřeme rozehřátým tukem nebo rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C, až závin zrůžoví.

Zdroj: Tažený štrůdl; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tazeny-strudl-0  [On-line 08.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.