reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tchýnin jahodový koláč

Suroviny

  • polohrubá mouka 150 g
  • máslo 40 g
  • mléko 100 ml
  • cukr krupice 40 g
  • sušené droždí 10 g
  • strouhaný muškátový oříšek špetka
  • sůl špetka
  • žloutek 2 ks
  • čerstvé jahody 1 miska
  • jahody

Drobenka

  • polohrubá mouka 200 g
  • máslo 50 g
  • moučkový cukr 50 g

Do mouky nasypeme sušené kvasnice, promícháme, přidáme špetku soli a muškátového oříšku, opět promícháme. Přidáme máslo, teplejší mléko (ne horké), cukr, žloutky, vše dobře zamícháme a necháme kynout 30 až 40 minut.
Mezitím si připravíme drobenku. Na pánvičce rozehřejeme cukr a máslo, přisypeme mouku a mícháme, dokud se nezačne vše drolit, necháme vychladnout. Kynuté těsto navrstvíme do formy, poklademe jahodami, posypeme drobenkou a koláč dáme hned péct do předehřáté trouby na 150 stupňů dozlatova. Po vychladnutí nakrájíme a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Zdroj: Tchýnin jahodový koláč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tchynin-jahodovy-kolac  [On-line 07.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.