Suroviny
Sýrová roláda:
- eidam 350 g
- šunka 150 g
- dietní salám 100 g
- máslo 1/2 másla
- sýr Apetitot 2 ks
- vejce 2 ks
- sůl
- hořčice
- grilovací koření
- jarní cibulka 1 ks
- pažitka
- žlutá a červená paprika
Slané pečivo:
- hladká mouka 300 g
- tvaroh ve vaničce 250 g
- prášek do pečiva 1 sáček
- olej 6 lžic
- mléko 10 lžic
- opražená a vychladlá cibule 150 g
- sůl 1 lžička
- cukr krystal 1 lžíce
- nastrouhaný eidam 200 g
- anglická slanina 200 g
Roláda: tavený sýr a povolené máslo vyšleháme, potom přidáme do pomazánky salám, šunku, vajíčka, cibulku, papriku, petrželku – vše pokrájené nadrobno. Přidáme sůl, koření, hořčici. Plátky eidamu vyskládáme přes sebe na pečicí papír a dáme roztavit do trouby. Když vychladne, potřeme plát hustě a stejnoměrně připravenou pomazánkou. Napevno zavineme do pečicího papíru a dáme ztuhnout do lednice.
Slané pečivo: všechny suroviny na těsto dobře prohněteme, necháme chvíli odležet a tvarujeme větší bulky nebo rohlíčky. Vyskládáme na plech s pečicím papírem a dáme péct na 180 stupňů na 25 – 30 minut.
Zdroj: Tehla a slané pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tehla-slane-pecivo [On-line 17.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář