reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí hřebínek v parmazánové krustě s opékanými brambory se špenátem a omáčkou ze zeleného pepře

  • telecí hřbet
  • 4 až 5 plátků toastového chleba
  • dijonská hořčice
  • máslo
  • olej
  • petržel
  • bylinky
  • parmazán

Telecí hřbet omyjeme, osušíme, odstraníme tuk a blanky. Osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, vložíme do pekáče a vrchní část potřeme drobenkou. Pečeme dorůžova na 180 °C asi 15 minut na každého půl kila masa. Po upečení necháme půl hodiny odležet v troubě při 50 °C. Poté podáváme.

Špenátové brambory

Osmahneme cibulku s česnekem, přidáme špenát, zalijeme trochou smetany. Takto připravený špenát smícháme s pečenými brambory.

Omáčka

Do výpeku z masa přidáme pepř, lžíci zchladlého másla a dochutíme.

Drobenka

Toasty, petržel, máslo, bylinky, olej a parmazán rozmixujeme na drobivou kaši.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-hrebinek

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.