Suroviny:
- telecí maso
- 1 mrkev
- 1 cibule
- vejce
- mouka
- strouhanka
- bešamel
- petrželka
- olivový olej
- pepř
- sůl
na salát:
- polníček
- olivový olej
- ocet z červeného vína
- sůl
- pepř
Maso si uvařte den předem: telecí vložte do osolené vroucí vody spolu s cibulí a mrkví a duste doměkka. Pak maso rozmixujte a přendejte do mísy.
Přidejte hotový bešamel, nasekanou petrželku, pepř, sůl a žloutek. Navlhčete si ruce a ze směsi vytvarujte válečky. Ty pak obalte v trojobalu a osmažte na rozpáleném oleji.
Jako přílohu ke kroketám si připravte salát: polníček zakápněte olivovým olejem, octem, osolte a opepřete. Můžete podávat.
Zdroj: TELECÍ KROKETY S POLNÍČKOVÝM SALÁTEM; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-ze-4-dilu [On-line 23.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář