reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí kýta s celerovou omáčkou

  • 1 kg telecí kýty
    400 g slaniny
    200 g másla
    2 celery
    2 mrkve
    2 petržele
    2 l hovězího vývaru
    1 l smetany
    100 g hladké mouky
    rozmarýn
    tymián
    bílý pepř
    sůl

Maso rozkrojíme na co největší plát, rozklepeme, osolíme, opepříme a svineme do válečku, který převážeme provázkem, prošpikujeme a vložíme do máslem vymazaného pekáče i se zbytkem slaniny. Zasypeme nahrubo nakrájenou zeleninou, lehce osolíme, podlijeme trochou vývaru a asi hodinu a půl pečeme na 180 stupňů. Až maso změkne, necháme ho vystydnout, odstraníme provázek a nakrájíme na plátky, které před podáváním přihřejeme. A připravíme si omáčku: Zeleninu krátce provaříme s výpekem z masa a bylinkami, a potom do hladka rozmixujeme. Přidáme smetanu a chceme-li omáčku hutnější, zahustíme jíškou. Opět provaříme a podle chuti dosolíme. A chceme-li omáčku skutečně jemnou, na závěr ji přecedíme. Podáváme nejlépe se svátečním knedlíkem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/175-teleci-kyta-s-celerovou-omackou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.