reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí líčka na červeném víně, bramborová kaše

Suroviny

  • telecí líčka 1 kg
  • hovězí vývar 150 ml
  • mrkev 1,5 ks
  • celer 1/2 ks
  • cibule 1 ks
  • žampiony 10 ks
  • česnek 4 stroužky
  • rajský protlak 2 lžíce
  • červené víno 400 ml
  • olej 50 ml
  • petržel
  • majoránka
  • pepř
  • sůl
  • brambory 800 g
  • mléko
  • troška smetany

V hrnci rozpálíme olej a na něm osmahneme telecí líčka. Když jsou hnědá, vyndáme je ven z kastrolu. Nakrájenou zeleninu dáme do hrnce a orestujeme také skoro do hněda. Ke konci přidáme stroužky česneku. Přidáme protlak, který orestujeme a zalijeme červeným vínem, které necháme vyvařit.Poté vrátíme líčka, vývar a necháme provařit. Dusíme doměkka.

Když jsou líčka opravdu měkká, přidáme o omáčky trochu másla a necháme rozpustit – omáčku zahustí. Žampiony opečeme na másle a přidáme je do omáčky. Podáváme s dobrou bramborovou kaší, našlehanou a připravenou obvyklým způsobem s horkým mlékem, troškou smetany a kouskem másla.

Zdroj: Telecí líčka na červeném víně, bramborová kaše; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-licka-na-cervenem-vine-bramborova-kase  [On-line 18.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.