reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí líčka se žampiony

Suroviny

  • telecí líčka 500 g
  • slanina 100 g
  • žampiony 100 g
  • mrkev 1 kus
  • řapíkatý celer 1 kus
  • cibule 2 kusy
  • česnek 1 kus
  • hovězí vývar 1 litr
  • kvalitní bílé víno půl litru
  • rozmarýn, tymián a jiné bylinky
  • mouka
  • máslo
  • olej
  • sůl
  • pepř

Bramborová kaše:

  • moučné brambory 1 kg
  • mléko 200 ml
  • smetana 125 ml
  • máslo 50 g
  • strouhaný muškátový oříšek
  • žloutek
  • sůl

Líčka očistíme a nakrájíme na větší kusy. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na oleji dozlatova.
Maso vyjmeme, na výpeku opečeme slaninu, kořenovou zeleninu a cibuli dohněda, zalijeme vínem a vývarem a vložíme zpět opečená líčka.
Přidáme bylinky, osolíme, opepříme a dusíme asi hodinu. Měkká líčka vyjmeme a šťávu zredukujeme, procedíme a nalijeme na líčka.
Zbytek kořenové zeleniny a žampiony nakrájíme na kostky a na másle opečeme.
Podáváme s kaší.

Bramborová kaše

Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky, zalijeme mlékem s máslem a pozvolna vaříme pod bodem varu asi 20 min.
Teplota by neměla přesáhnout 85 C.
Tekutinu slijeme a ještě horké brambory propasírujeme nebo rozšťoucháme.
Přidáme mléko z vaření a prohřátou smetanu, žloutek osolíme a lehce vyšleháme.

Zdroj: Telecí líčka se žampiony; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/teleci-licka-se-zampiony [On-line 13.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.