- 1 kg telecího masa
- 1 cibule
- česnek dle chuti
- sůl
- hladká mouka na zaprášení
- máslo
- hrst hub
- sladká mletá paprika
- ½ kg rýže
- 1 cibule
- 1 zelená a 1 červená paprika
- olej
- hřebíček
Plátky telecího opečeme na másle s cibulkou a česnekem a osolíme. Vložíme do trouby, zvolna pečeme do změknutí a mírně podléváme. Houby uvaříme ve vodě. Vyjmeme plátky, do výpeku zamícháme sladkou papriku, trošku hladké mouky, povaříme, přecedíme a smícháme s houbami. Krátce povaříme, dochutíme a omáčkou zalejeme maso.
Rýži vypereme, zpěníme na oleji cibulku a rýži za stálého míchání opečeme. Zalejeme vlažnou vodou, osolíme, přidáme pět hřebíčků a na kostičky nakrájenou papriku. Zamícháme a pečeme v troubě asi 20 minut.
Z okurek odstraníme slupku, nastrouháme, přidáme trošku mletého pepře, sůl, ocet, cukr.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-maso-na-houbach
Poslední tip, trik či komentář