reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

TELECÍ MEDAILONKY S HLÍVOU ÚSTŘIČNOU

Suroviny:

  • telecí medailonky
  • hlíva ústřičná
  • máslo
  • rostlinný olej
  • šalotka
  • bílé víno
  • citron
  • smetana
  • sůl, pepř
  • tymián
  • petržel

Telecí medailonky z obou stran osolíme a opepříme. Nenaklepáváme, jen je necháme chvilku při pokojové teplotě odpočinout.

Mezitím nahřejeme pánev, hlívu ústřičnou natrháme na kousky. Do pánve kápneme olej a medailonky celkem zprudka orestujeme. Ochutíme snítkou tymiánu. Je potřeba udržovat teplotu pánve tak, aby se maso stále peklo, ale nepřipalovalo. Pečeme dozlatova. Medailonky by měly být na dotyk pružné.

Po upečení maso vyjmeme, odstraníme snítku tymiánu a do pánve vhodíme nasekanou šalotku, houby a kousek másla. Houby dochutíme solí a pepřem. Bude to trvat jen chvilku, než hlíva změkne. V pánvi se připečou šťávy z masa a z hub, proto přilijeme asi 1 dcl bílého vína, to na sebe naváže připečenou šťávu. Zalijeme kapkou smetany a citronovou šťávou, přihodíme nasekanou petrželku, promícháme a můžeme servírovat.

Zdroj: TELECÍ MEDAILONKY S HLÍVOU ÚSTŘIČNOU; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/recepty-z-teleciho-z-jednicky-noveho-ted-vari-sef?special=758795  [On-line 26.03.2015]
Knihy Zdeňka Pohlreicha

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.