reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

PEČENÉ TELECÍ KOLÍNKO S GREMOLATOU

Suroviny:

  • telecí koleno
  • olivový olej
  • řapíkatý celer
  • mrkev
  • cibule
  • tymián
  • rozmarýn
  • česnek
  • citron
  • petržel
  • sůl, pepř

Telecí koleno osolíme a opepříme ze všech stran. Pro kratší dobu pečení můžeme kolínko na několika místech naříznout. Do pekáče kápneme olivový olej, koleno do něj položíme a přidáme zeleninu – pár větších kousků řapíkatého celeru, mrkev, cibuli, paličku česneku. Ochutíme čerstvými bylinkami (tymián a rozmarýn se hodí vždycky). Pekáč přikryjeme pokličkou, dáme do předehřáté trouby na 140–150 °C a pečeme asi hodinku, podle velikosti kolínka. Pak maso zkontrolujeme, odstraníme pokličku a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.

Po upečení necháme kolínko chvilku odpočinout. Čas využijeme na přípravu gremolaty: do misky nastrouháme citronovou kůru, dva stroužky česneku a nasekáme listovou petrželku. Zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem, promícháme a podáváme k pečenému kolenu se zeleninou.

Zdroj: PEČENÉ TELECÍ KOLÍNKO S GREMOLATOU; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/recepty-z-teleciho-z-jednicky-noveho-ted-vari-sef?special=758795  [On-line 26.03.2015]
Knihy Zdeňka Pohlreicha

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.