Ingredience
- telecí váleček 1 kus
- mouka hladká 0.5 kg
- sůl a pepř 1 špetka
- citron 1 kus
- brambory 500 g
- anglická slanina 100 g
- česnekový dresink:
- zakysaná smetana 1 kus
- bílý jogurt 1 kus
- česnek 1 dávka
- špetka soli 1 špetka
- bylinkový dresink:
- zakysaná smetana 1 kus
- bílý jogurt 1 kus
- bazalka 1 dávka
- jarní cibulka 1 kus
- sůl 1 špetka
Na deset minut dáme vařit brambory ve slupce. Po částečném vychladnutí brambor rozkrojíme na půlky a zčásti vydlabeme ostrou lžičkou (nožem) tak, abychom neprořízli slupku. Vydlabané brambory dáme na plech, posypeme solí a pepřem. Slaninu pokrájíme a posypeme jí brambory. Dáme péct na 170 °C, dokud nezměknou.
Telecí medailonky si nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme, pomoučíme a po obou stranách opečeme asi deset minut na pánvičce. Ihned podáváme.
Podáváme s dresinky, které si promícháme s uvedenými surovinami – bazalku a cibulku pokrájíme, česnek prolisujeme.
Zdroj: Telecí medailonky se zapečeným bramborem s bylinkovým a česnekovým dresinkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-medailonky-se-zapecenym-bramborem [On-line 14.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář