Ingredience
- 600 g telecího ořechu
- sůl
- pepř
- snítka šalvěje
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
- 100 g přepuštěného másla
- 400 g telecích jater
- olej
Z telecího ořechu nakrájíme plátky, naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme nasekanou šalvějí.
Řízky obalíme v trojobalu a na přepuštěném másle je smažíme dozlatova.
Telecí játra nakrájíme na plátky a zprudka opečeme z obou stran na oleji. Játra osolíme a opepříme a společně s cibulovým kompotem a bramborami nakyselo podáváme k telecímu řízku.
Zdroj: Telecí řízek a telecí játra; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2828-teleci-rizek-a-teleci-jatra/ [On-line 06.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář