2 porce
Ingredience
- Menší telecí řízky
- 4 plátky prosciutta
- 4 čerstvé lístky šalvěje
- 2 lžíce oleje
- 30 g másla
- 100 ml suchého bílého vína
2 plátky masa naklepeme mezi fóliemi, aby z nich nestříkala šťáva. Fólii odstraníme a maso osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek prosciutta. Na prosciutto položíme lístek šalvěje a připneme párátkem.
Pánev dáme na oheň, vlijeme olej a polovinu másla. Do pánve dáme plátky masa prosciuttem nahoru a pečeme je 3–4 minuty.
Plátky vyndáme z pánve na talíř a necháme je v teple.
Do pánve vlijeme víno a vaříme. Sundáme z ohně, vložíme zbylé máslo a necháme rozpustit.
Šťávou přelijeme maso a lehce pokapeme citrónovou šťávou.
Prosciutto se vyrábí z vepřového masa, které je nejprve několik týdnů až měsíců naloženo v soli. Následně se několik měsíců až let suší na dobře větraném místě.
Zdroj: Telecí saltimbocca; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1611-teleci-saltimbocca/ [On-line 18.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář