reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí saltimbocca

Suroviny

  • telecí kýta 750 g
  • sůl
  • šalvěj 15 lístků
  • parmská šunka 15 plátků
  • hladká mouka 5 lžic
  • olivový olej 150 ml
  • bílé suché víno 250 ml
  • máslo 30 g
  • lístky šalvěje na ozdobu

Na šťouchané brambory:

  • brambory 500 g
  • olivový olej 500 ml
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • bílé víno nebo lžíce vinného octa 50 ml

Telecí maso si naporcujte na řízky. Lehce osolte (parmská šunka je sama o sobě dost slaná) a opepřete. Plátek šunky položte na pracovní plochu. Na něj dejte 2 šalvějové lístky a na ty plátek masa. Šunku přeložte přes maso a upevněte párátkem. Opakujte s ostatními plátky masa.

V pánvi rozehřejte dvě lžíce másla. Opékejte telecí plátky ve dvou várkách – dvě minuty po každé straně. Uchovejte horké.

Nahrubo nasekejte zbylou šalvěj, rozpusťte zbylé máslo, přidejte česnek a opékejte asi minutu. Přihoďte šalvěj, přilijte víno a míchejte další minutu, až šťáva trochu zhoustne.

Brambory uvaříme do měkka, posolíme, smícháme se lžící olivového oleje a vína nebo vinného octa.

Zdroj: Telecí saltimbocca; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-saltimbocca  [On-line 10.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.