reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí soté zapečené v originálních formičkách

Potřebujeme:

  • ½ kg telecí kýty
  • 5 dkg parmezánu
  • sklenku mléka
  • 1 cibuli
  • bílý mletý pepř
  • muškátový ořišek
  • mletý zázvor
  • sůl
  • mouku a máslo na zahuštění
  • olej

Očištěné telecí maso nakrájejte na tenké proužky nebo malé kostičky, cibuli na kostičky. V kastrolu nechejte cibulku na oleji zesklovatět, vsypte kousky masa a míchejte, dokud se maso nezatáhne. Okořeňte a zalijte mlékem, duste pod poklicí asi 40 minut, pak odkryté nechejte dále redukovat. Můžete zahustit francouzskou kuličkou. Dohromady to trvá asi hodinu. Nastrouhejte parmazán, troubu rozehřejte na 180°. Do každé mušle či jiné formičky kápněte olej, přidejte masovou směs, položte na plech, zasypejte parmazánem a nechejte 20 minut zapéct.

Zdroj: Telecí soté zapečené v originálních formičkách; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/teleci-sote-zapecene-v-originalnich-formickach.html [On-line 21.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.