Potřebujeme:
- ½ kg telecí kýty
- 5 dkg parmezánu
- sklenku mléka
- 1 cibuli
- bílý mletý pepř
- muškátový ořišek
- mletý zázvor
- sůl
- mouku a máslo na zahuštění
- olej
Očištěné telecí maso nakrájejte na tenké proužky nebo malé kostičky, cibuli na kostičky. V kastrolu nechejte cibulku na oleji zesklovatět, vsypte kousky masa a míchejte, dokud se maso nezatáhne. Okořeňte a zalijte mlékem, duste pod poklicí asi 40 minut, pak odkryté nechejte dále redukovat. Můžete zahustit francouzskou kuličkou. Dohromady to trvá asi hodinu. Nastrouhejte parmazán, troubu rozehřejte na 180°. Do každé mušle či jiné formičky kápněte olej, přidejte masovou směs, položte na plech, zasypejte parmazánem a nechejte 20 minut zapéct.
Zdroj: Telecí soté zapečené v originálních formičkách; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/teleci-sote-zapecene-v-originalnich-formickach.html [On-line 21.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář