Ingredience
- 600 g telecí svíčkové
- 200 g pečených kaštanů
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- ½ svazku tymiánu
- 1 lžíce švestkových povidel
- 300 ml červeného vína
- 200 ml vývaru
- Sůl
- Pepř
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na rozehřáté pánvi orestujeme. Maso prošpikujeme kaštany. Přeřízneme je v půl a dostaneme co nejhlouběji do masa. Na svíčkovou dáme také lístky tymiánu a opepříme.
Na rozpálenou slaninu položíme maso a opečeme půl minuty z každé strany. Až se zatáhne, přendáme ji do pekáče. Pečeme 10 minut na 190 stupňů.
Do výpeku na pánvi přidáme najemno nakrájenou cibuli. Restujeme, dokud nezezlátne. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, tymián – klidně celé snítky, které ale na závěr vytáhneme – a povidla. Výpek zalijeme vývarem, mícháme a přiléváme víno. Povaříme asi 10 až 15 minut, aby se nám vyvařil alkohol.
Zdroj: Telecí svíčková plněná kaštany; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2181-teleci-svickova-plnena-kastany/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář