reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí tatarák s muškátovou majonézou

4−6 porcí

  • 600 g mleté telecí kýty
  • 1 ks mozzarelly (nejlépe buvolí)
  • 1 šalotka
  • 4 lístky řapíkatého celeru
  • 1 snítka estragonu
  • 1 limetka
  • růžový pepř
  • olivový olej

Telecí maso smícháme s mozzarellou a šalotkou nakrájenou na drobné kostičky, nasekanými lístky celeru a estragonu, limetkovou kůrou a šťávou, drceným pepřem a solí. V lednici necháme odležet a podáváme s muškátovou majonézou, pečivem, zdobíme např. lístky červené řepy a výhonky hrášku.

Muškátová majonéza

  • 2 žloutky
  • muškátový oříšek
  • 50 ml bílého vína (Muškát moravský)
  • 150 ml olivového oleje (lepší s jemnou netravnatou chutí)
  • sůl
  •  lístky červené řepy, výhonky hrášku

Do mixeru vložíme žloutky, nastrouháme muškátový oříšek, vlijeme víno, mixujeme a postupně přiléváme olej a šleháme do majonézové konzistence.

Zdroj: Telecí tatarák s muškátovou majonézou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1580-teleci-tatarak-s-muskatovou-majonezou/  [On-line 11.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.