4−6 porcí
- 600 g mleté telecí kýty
- 1 ks mozzarelly (nejlépe buvolí)
- 1 šalotka
- 4 lístky řapíkatého celeru
- 1 snítka estragonu
- 1 limetka
- růžový pepř
- olivový olej
Telecí maso smícháme s mozzarellou a šalotkou nakrájenou na drobné kostičky, nasekanými lístky celeru a estragonu, limetkovou kůrou a šťávou, drceným pepřem a solí. V lednici necháme odležet a podáváme s muškátovou majonézou, pečivem, zdobíme např. lístky červené řepy a výhonky hrášku.
Muškátová majonéza
- 2 žloutky
- muškátový oříšek
- 50 ml bílého vína (Muškát moravský)
- 150 ml olivového oleje (lepší s jemnou netravnatou chutí)
- sůl
- lístky červené řepy, výhonky hrášku
Do mixeru vložíme žloutky, nastrouháme muškátový oříšek, vlijeme víno, mixujeme a postupně přiléváme olej a šleháme do majonézové konzistence.
Zdroj: Telecí tatarák s muškátovou majonézou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1580-teleci-tatarak-s-muskatovou-majonezou/ [On-line 11.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář