reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tempura a teriyaki omáčka

TEMPURA

Potřebjeme:

  • 20 krevet
  • 1 malou cuketu
  • 20 hub shiitake
  • 1 menší ředkev
  • 2 červené cibule
  • 150 g pšeničné mouky a kukuřičné mouky
  • 1 vejce
  • rostlinný olej na smažení
  • LED !

Všechny ingredience nakrájíme na přiměřené kousky.
Vejce rozbijeme do misky, přidáme mouku a ledovou vodu, rychle smícháme a necháme vychladit. Není na škodu mít v těstíčku nerozšlehané větší kousky mouky. Olej zahřejeme na vysokou teplotu. Ingredience postupně obalíme v těstíčku a osmažíme v rozpáleném oleji – začínáme se zeleninou. Pěnu z oleje a opadané kousky těstíčka sbíráme z povrchu oleje pomocí sítka. Když jsou všechny kousky usmažené, položíme je na ubrousek, aby se vsákl nadbytečný olej. Naaranžujeme na talíř a podáváme.

Pro zpestření chuti doporučujeme japonskou sójovou omáčku nebo omáčku Teriyaki a nastrouhanou, vody zbavenou ředkev.

TERIYAKI OMÁČKA

Potřebujeme:

  • 125 ml japonské sojové omáčky
  • 2 lžice mirin vína (z rýže), nebo sherry
  • 1 lžíci rostlinného oleje (ne olivový)
  • 1 lžíci cukru
  • 2 lžíce rybího (nebo kuřecího) vývaru

V kastrolku přivedeme vše do varu a mícháme, až se cukr rozpustí. Omáčka vydrží několik dní v chladničce.

Zdroj: Tempura a teriyaki omáčka; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/tempura-a-teriyaki-omacka-12-12-2014.html [On-line 19.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.