Telecí líčka s bramborovým pyré a bylinkami
(4 porce)
- 450 g líček
350 g brambor
1,5 dl mléka
20 g máslo
20 g petržel
bazalka
1str česnek
tymián
olej extra, sůl - Vývar:
2 rajčata zralá
1 cibule
2 mrkve
celer řapík
2 cukety
1 palička česneku
sůl
3l vody
Líčka vypereme ve studené vodě, necháme hodinu ve vodě.
Zeleninu nakrájíme, dáme do hrnce a přidáváme 3 litry vody a vývar 2 hod. Maso vytáhneme.
Brambory uvaříme klasicky, oloupeme, uděláme kaši (horké mléko, studené máslo) do toho nasekanou bazalku, petržel.
Osolíme líčka, nakrájíme na 4 kousky, orestujeme na pánvi, k tomu 2 dl vývaru, česnek a tymián – 5min. Zredukujeme šťávu, servírujeme s kaší a šťávou.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Testina-di-vitello-con-pure-di-patate-alle-erbe/
Poslední tip, trik či komentář