Ingredience
- půl hlávky čínského zelí 1 dávka
- okurka 1 kus
- rajče 5 kusů
- barevné papriky 3 kusy
- půl plechovky hrášku 1 dávka
- půl plechovky kukuřice 1 dávka
- kuřecí prsní řízky 400 g
- cibule 2 kusy
- těstoviny (vrtulky) 1 balení
- zakysaná smetana 2 kusy
- malá tatarská omáčka 1 kus
- sladká červená paprika 1 špetka
- olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na pánvi si na oleji usmažíme dvě větší cibule do zlatova, přidáme kuřecí prsní řízky nakrájené na menší kousky, orestujeme, přidáme pepř sůl a papriku dle chuti.
2. Čínské zelí si nakrájíme do větší mísy, kam přidáme jednu polévkovou lžíci oleje – rukou prohněteme. Nakrájíme si na proužky mix barevných paprik, jednu oloupanou okurku, rajčata a scezený hrášek s kukuřicí. Vše smícháme dohromady, přidáme smetanu a tatarku (nemusí být). Dochutíme solí a pepřem a trochu necháme odležet v chladu. K salátu můžeme podávat domácí rohlíčky z kynutého těsta.
Zdroj: Těstovinový salát s masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/testovinovy-salat-s-masem [On-line 23.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář