Suroviny:
- Těstoviny
- zelený chřest
- smrže
- fáš z kuřecího masa
- parmezán
- máslo
- drůbeží vývar
- sůl
Do osolené vody dejte vařit těstoviny. Smrže spařte, zakrojte a naplňte fáší z kuřecího masa, kterou jste si připravili předem: kuřecí maso namelte, přidejte vaječný bílek a trochu smetany a vyšlehejte.
Smrže uvařte v drůbežím vývaru a jakmile vyplavou napovrch, kastrůlek odstavte. Do osolené vody vložte chřest, nechte povařit 3-4 minuty, pak přendejte do ledové vody, aby neztratil barvu, a pokrájejte na třetinky.
Na pánvi nechte rozpustit máslo, orestujte na něm chřest a uvařené smrže. Pak přidejte pár kapek vody z uvařených těstovin a nakonec i těstoviny. Spojte, přisypte nastrouhaný parmezán a podávejte.
Zdroj: TĚSTOVINY S CHŘESTEM A PLNĚNÝMI SMRŽI; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-menu-podle-chuti-zdenka-pohlreicha [On-line 30.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář