Suroviny:
- 1 kg masitých vepřových žeber
- 4 cibule
- celý pepř
Marináda:
- 4 stroužky česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- 100 ml pomerančového džusu
- 2 lžíce rajčatového pyré
- 1 lžička cayenského pepře
- 1 lžička sladké papriky
- sůl, pepř
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce medu
- 3 lžíce olivového oleje
- chilli omáčka
- Pečená brambora s čedarem:
- 4 brambory vařené ve slupce
- 4 plátky sýru čedar
- sůl, pepř
- 1 lžička sladké mleté papriky
Zelný salát:
- ¼ čerstvého zelí
- 1 velká mrkev
- 2 lžíce cukru
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky pepře
- ½ hrnku mléka
- 1 lžička hořčice
- 4 lžíce majonézy
- ½ hrnku podmáslí
- 2 lžičky octa
- 4 lžičky citrónové šťávy
V hrnci se 4 cibulemi, solí a celým pepřem povaříme 15-20 min naporcovaná žebírka.
Ingredience na marinádu dobře promícháme a obalíme v ní předvařená žebírka. Marinujeme 2 hodiny.
Na gril dame marinovaná žebírka. Brambory vařené ve slupce nařízneme, vložíme plátky čedaru, posypeme paprikou, potřeme olejem a přidáme na gril. Občas potřeme marinádou.
Zelí a mrkev smícháme, přidáme sůl, pepř a promačkáme. Přidáme šťávu z citrónu, podmáslí, trochu mléka, majonézu, ocet a cukr. Promícháme, vychladíme.
Zdroj: TEXASKÁ ŽEBÍRKA NA GRILU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 30.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář