Ingredience
- 1 až 2 lžičky kari pasty (žlutá je prý nejméně ostrá) 2 lžičky
- olej 1 lžička
- dobré kuřecí maso (prsa) 1 dávka
- žampiony 1 kus
- krevety 1 dávka
- plechovka kokosového mléka 1 kus
- barevná paprika 1 kulička
- čerstvá bazalka 1 kus
- citronová tráva 1 dávka
- rajčata 1 kus
- jasmínová rýže 1 dávka
- krevety dle počtu strávníků 1 dávka
Dejte na wok malou lžičku oleje a hrst na proužky nakrájené cibule. Po zatažení přidejte jednu až dvě lžičky kari pasty (nabízí se žlutá, zelená nebo červená), pozor – to je ta složka, která pálí! Po zamíchání přidejte plechovku kokosového mléka a chvilku povařte. Nechte povařit kuřecí maso nakrájené na kousky. Na závěr přidejte na proužky nakrájenou papriku, kterou povařte jen krátce, měla by zůstat ve stavu, kdy chroupe. V závěru přidejte pokrájenou čerstvou bazalku, houby, rajčata, citronovou trávu. Uvařte rýži a podávejte ke směsi z pánve.
Zdroj: Thajské žluté kari s kuřecím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/thajske-zlute-kari-s-kurecim-masem [On-line 22.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář