reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Thajské žluté kari s kuřecím masem

Ingredience

  • 1 až 2 lžičky kari pasty (žlutá je prý nejméně ostrá) 2 lžičky
  • olej 1 lžička
  • dobré kuřecí maso (prsa) 1 dávka
  • žampiony 1 kus
  • krevety 1 dávka
  • plechovka kokosového mléka 1 kus
  • barevná paprika 1 kulička
  • čerstvá bazalka 1 kus
  • citronová tráva 1 dávka
  • rajčata 1 kus
  • jasmínová rýže 1 dávka
  • krevety dle počtu strávníků 1 dávka

Dejte na wok malou lžičku oleje a hrst na proužky nakrájené cibule. Po zatažení přidejte jednu až dvě lžičky kari pasty (nabízí se žlutá, zelená nebo červená), pozor – to je ta složka, která pálí! Po zamíchání přidejte plechovku kokosového mléka a chvilku povařte. Nechte povařit kuřecí maso nakrájené na kousky. Na závěr přidejte na proužky nakrájenou papriku, kterou povařte jen krátce, měla by zůstat ve stavu, kdy chroupe. V závěru přidejte pokrájenou čerstvou bazalku, houby, rajčata, citronovou trávu. Uvařte rýži a podávejte ke směsi z pánve.

Zdroj: Thajské žluté kari s kuřecím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/thajske-zlute-kari-s-kurecim-masem [On-line 22.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.