Suroviny
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 250 ml
- mascarpone 500 g
- cukr moučka 170 g
- silná káva 150 ml
- likér amaretto 100 ml
- cukrářské piškoty
- kakao na posypání
Vyšleháme smetanu do tuha. Ve šlehači vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem a opatrně vmícháme ušlehanou smetanu. V široké misce smícháme kávu s mandlovým likérem Amaretto.Opatrně a rychle otočíme v kávě piškoty. Vlhké piškoty naskládat na dno mísy (skleničky, misky) a silně potřeme krémem. Poté klademe další vrstvu piškotů a zase vrstvu našlehaného mascarpone. Hotové tiramisudáme vychladit minimálně na dvě hodiny do lednice a před podáváním posypeme kakaem.
Zdroj: Tiramisu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tiramisu-16 [On-line 25.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář