Ingredience
- cukrářské piškoty 400 g
- mascarpone 250 g
- vejce 3 kusy
- moučkový cukr 2 lžíce
- šlehačka 1 kus
- vanilkový cukr 1 kus
- ztužovač šlehačky (smetafix) 1 kus
- silná káva 1 sklenice
- malý panák rumu 1 kus
- holandské kakao 1 dávka
V misce ušleháme žloutky s moučkovým cukrem a lžící horké vody. Přidáme mascarpone, vyšlehaný sníh ze zbylých bílků a šlehačku ušlehanou s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Do formy klademe cukrářské piškoty, které polijeme silnou kávou s kapkou rumu. Na ně navrstvíme krém, který zasypeme holandským kakaem. Opakujeme až do úplného zaplnění formy.
Zdroj: Tiramisu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tiramisu-5 [On-line 16.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář