Suroviny
- smetana ke šlehání 1 kelímek
- vejce 3 ks
- mascarpone 500 g
- cukrářské piškoty 2 balení
- cukr moučka 2 lžíce
- vanilkový cukr 1 sáček
- likér amaretto
- kakao
- instatní káva
- čokoláda na vaření
Uvaříme si silnou kávu a necháme ji vychladnout. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžíci horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Šlehačku vyšleháme se lžíci vanilkového cukru. Z bílků ušleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme sníh a tuhou šlehačku a lehounce vymícháme krém.
Formu vyskládáme piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s amarettem. Piškoty potřeme krémem a posypeme kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme nastrouhanou hořkou čokoládou na vaření.
Tiramisu dáme odležet alespoň na dvanáct hodin do chladu, aby moučník dobře ztuhl, držel tvar a nechal se naporcovat.
Zdroj: Tiramisu a lá Sosa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tiramisu-la-sosa [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář