- kuřecí maso 250 g
- stéblové houby/žampiony 100 g
- stonky citronové trávy 2 kusy
- pasta tom kha kai 1 lžíce
- kokosového mléko 400 ml
- rybí omáčka 3 lžíce
- citronová šťáva 4 lžíce
- palmový cukr 2 lžíce
- malé červené chilli papričky 3 kusy
- bambusové plátky, nakrájené na proužky 4 kusy
- kafírové listy 1 balení
- voda/kuřecí vývar 400 ml
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, citronovou trávu na šikmé, dvoucentimetrové proužky, houby na čtvrtky. V hrnci rozehřejeme pastu Tom kha kai, přilijeme trošku kokosového mléka, promícháme, vlijeme zbytek mléka, přivedeme k varu, vložíme maso a vaříme doměkka. Pak přidáme citronovou trávu a houby, dochutíme rybí omáčkou, cukrem a citronovou trávou a ještě krátce povaříme.
Zdroj: Tom kha kai; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tom-kha-kai [On-line 7.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář