reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tom kha kai

  • kuřecí maso 250 g
  • stéblové houby/žampiony 100 g
  • stonky citronové trávy 2 kusy
  • pasta tom kha kai 1 lžíce
  • kokosového mléko 400 ml
  • rybí omáčka 3 lžíce
  • citronová šťáva 4 lžíce
  • palmový cukr 2 lžíce
  • malé červené chilli papričky 3 kusy
  • bambusové plátky, nakrájené na proužky 4 kusy
  • kafírové listy 1 balení
  • voda/kuřecí vývar 400 ml

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, citronovou trávu na šikmé, dvoucentimetrové proužky, houby na čtvrtky. V hrnci rozehřejeme pastu Tom kha kai, přilijeme trošku kokosového mléka, promícháme, vlijeme zbytek mléka, přivedeme k varu, vložíme maso a vaříme doměkka. Pak přidáme citronovou trávu a houby, dochutíme rybí omáčkou, cukrem a citronovou trávou a ještě krátce povaříme.

 

Zdroj: Tom kha kai; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tom-kha-kai [On-line 7.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.