Ingredience
- loupaná rajčata 500 g
- zakysaná smetana 200 ml
- cibule 100 g
- česnek 12 g
- máslo 50 g
- tymián a bazalka 1 dávka
- zelená petržel 3 snítky
- cukr 40 g
- pohanka 50 g
- sůl a pepř 1 špetka
Na másle si orestujeme cibuli, česnek a zasypeme to cukrem a mírně zkaramelizujeme. Přidáme tymián, bazalku a petrželku a spolu s loupanými rajčaty vaříme kolem čtyřiceti minut. Přidáme smetanu, dosolíme a opepříme. Než se polévka uvaří, podusíme si mezitím asi 20 minut pohanku na páře a přidáme ji jako vložku do polévky. Podáváme ozdobené bylinkami.
Zdroj: Tomatová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tomatova-polevka [On-line 07.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář