Suroviny
- loupaná rajčata 400 g
- olivový olej
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- zeleninový vývar 500 ml
- bílé fazole 1 hrst
- čerené fazole 1 hrst
- cizrna 1 hrst
- bobkový list 1 ks
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka 1 hrst
V hrnci na troše olivového oleje zpěňte jednu pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, nasekané najemno. Přidejte 400 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky), 500 ml zeleninového vývaru, luštěniny předem namočené, jeden bobkový list. Polévku osolte, opepřete a vařte, dokud nejsou luštěniny měkké. Dochuťte a nakonec vmíchejte hrst sekaných lístků bazalky.
Zdroj: Tomatová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tomatova-polevka-2 [On-line 10.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář