Ingredience
- rajčatové pyré 1 l
- rajčata 4 kusy
- cukr 4 lžíce
- skořice 1 špetka
- sůl dle chuti 1 špetka
- čerstvé lístky bazalky 1 dávka
- parmazán 50 g
- hřebíček 7 kusů
- pepř dle chuti 1 dávka
- cibule 1 kus
Povaříme pyré s pokrájenými rajčaty, zeleninu pocukrujeme, osolíme a okořeníme. Vaříme, až se suroviny rozvaří. Polévka má být hustší, komu vadí kousky rajčat, může si polévku rozmixovat. Při servírování posypeme parmazánem, zakapeme olivovým olejem, ještě ozdobíme bazalkou a podáváme.
Zdroj: Tomatová polévka s kousky rajčat; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tomatova-polevka-s-kousky-rajcat [On-line 28.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář