Suroviny
- loupaná rajčata 2 plechovky
- bílé víno 200 ml
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- olivový olej
- sůl
- pepř
- smetana trochu
- cukr
- čerstvá bazalka
- ricotta na ozdobu a dochucení
Na rozpáleném olivovém oleji si v kastrolu opečeme najemno nakrájenou cibuli s česnekem, poté přilijeme bílé víno a necháme je trochu svařit. Přidáme obsah všech plechovek loupaných rajčat, podle potřeby osladíme, přidáme cukr, lístky čerstvé bazalky, dochutíme solí a pepřem. Necháme chvíli spojit a následně polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Přepasírujeme, nebo ihned podáváme. Podle potřeby přidáme smetanu a servírujeme s lístkem čerstvé bazalky a nočkem z ricotty.
Zdroj: Tomatový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tomatovy-krem [On-line 03.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář