- vepřové kýty 500 g
- kyselé okurky 3 kusy
- malá plechovka piva 1 kus
- větší cibule 1 kus
- hladká mouka na zahuštění 1 dávka
- chléb 1 balení
- olej 1 dávka
- pepř a sůl 1 špetka
- masox 1 kostka
- chilli 1 špetka
- lečo 1 sklenice
Nakrájím si cibulku, nechám ji orestovat na tuku, nakrájím si vepřové maso na nudličky a společně s kyselými okurkami vložím do hrnce, podusím, posléze okořením solí a pepřem. Pokud je už maso měkké, přiliji pivo, přidám lečo, nechám vařit a podle potřeby zahustím moukou.
Nakrájím si chleba na plátky a ty osmažím dozlatova na rozpáleném oleji. Masovou směs servíruji na topince na malém talířku.
Zdroj: Topinka se směsí Plzeňský šenkýř; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/topinka-se-smesi-plzensky-senkyr[On-line 16.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář