6 porcí
- 200 g bílé mouky
- 200 g kukuřičné mouky
- 200 g mandlí
- 1 žloutek
- 200 g cukru krupice
- 200 g másla
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
- moučkový cukr na posypání
V míse smícháme bílou a kukuřičnou mouku, cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr, žloutek a nasekané mandle. Přidáme změklé máslo, rukama vypracujeme hrudkovité sypké těsto podobné klasické drobence, které nasypeme na máslem vymazaný plech. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180°. Na závěr posypeme moučkovým cukrem.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/torta-sbrisolona/
Ňami ňam, jako vylepšení by to mohlo být něco jako třešnička na dortu.
Ahoj,
jablíčka nahoru by bylo možno dát????HM???
Darina
Prosím bílá mouka je hladká nebo polohrubá?
děkuji Dáša
Milá Dášo,
zkoušel jsem to s hladkou i polohrubou a lepší to bylo s hladkou moukou. A jelikož jsem neměl kukuřičnou mouku, tak jsem taky použil hladkou.