Potřebujeme:
- 600g základního těsta,
- 50 g másla,
- čerstvé lístky šalvěje,
- sůl a čerstvě mletý bílý pepř
- Na náplň pro tortelloni:
- 200g listového špenátu,
- 150g sýru ricotta,
- 50g parmezánu,
- 50ml šlehačky,
- 50g másla
Listový špenát spaříme na másle, přidáme šlehačku a sýry, osolíme, opepříme a směs necháme vychladit.
Základní těsto rozválíme na tenčí placku, ze které rádlem nakrájíme čtverce. Na ně pak klademe lžičku špenátové směsi, okraje přehneme a zmáčkneme k sobě. Takto připravené těstoviny uvaříme v osolené vodě.
Na pánvi si mezitím rozehřejeme máslo, přidáme lístky šalvěje, krátce prohřejeme a nakonec vmícháme uvařené scezené těstoviny.
Při podávání posypeme hoblinami parmezánu.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-tortelloni-plnene-syrem-a-spenatem-s-maslem-a-cerstvou-salveji-10-6-2011.html
Poslední tip, trik či komentář