Ingredience
- 2 steaky z hovězí svíčkové
- sůl
- pepř
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 250 ml hovězího vývaru
- 150 ml madeiry
- 150 ml červeného vína
- 100 g másla
- 250 g špenátu
- 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- 180 g kachních jater
- 1 plátek briošky
Maso naporcujeme na steaky, které z obou stran osolíme a opepříme. Splu s nasekanou cibulí je opečeme na pánvi – nejprve 3 minuty z každé strany, poté po obvodu. Následně steaky přendáme do pekáčku a vložíme do trouby, v restování cibulky ale ještě pokračujeme. Přidáme k í máslo, víno a madeiru, po chvilce ještě jednou máslo a vývar. Omáčku zredukujeme, osolíme a opepříme.
Játra naporcujeme, osolíme, opepříme a v další pánvi je orestujeme na oleji. V suché pánvi mezitím lehce opečeme briošky a na másle orestujeme špenát.
Jako přílohu doporučujeme zapečený květák.
Zdroj: Tournedos Rossini; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2412-tournedos-rossini/ [On-line 26.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář