reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tournedos Rossini

Ingredience

  • 2 steaky z hovězí svíčkové
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 150 ml madeiry
  • 150 ml červeného vína
  • 100 g másla
  • 250 g špenátu
  • 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 180 g kachních jater
  • 1 plátek briošky

Maso naporcujeme na steaky, které z obou stran osolíme a opepříme. Splu s nasekanou cibulí je opečeme na pánvi – nejprve 3 minuty z každé strany, poté po obvodu. Následně steaky přendáme do pekáčku a vložíme do trouby, v restování cibulky ale ještě pokračujeme. Přidáme k í máslo, víno a madeiru, po chvilce ještě jednou máslo a vývar. Omáčku zredukujeme, osolíme a opepříme.

Játra naporcujeme, osolíme, opepříme a v další pánvi je orestujeme na oleji. V suché pánvi mezitím lehce opečeme briošky a na másle orestujeme špenát.

Jako přílohu doporučujeme zapečený květák.

Zdroj: Tournedos Rossini; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2412-tournedos-rossini/ [On-line 26.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.