Ingredience
- listový „kudrnkový“ salát 1 kus
- polníček 1 balení
- rukola 1 balení
- cherry rajčata 1 balení
- bagetka 5 kusů
- eidam dle potřeby 1 dávka
- hoblinky parmazánu 1 dávka
- máslo 1 dávka
- citronová šťáva z půlky citronu 1 dávka
na bylinkové máslo:
- bazalka 1 dávka
- oregano 1 dávka
- máslo 200 g
- sůl 1 špetka
Listový salát natrháme nadrobno, přidáme polníček, rukolu, zakapeme citronem. Poté přidáme cherry rajčátka a vložíme je do sýrové misky. Na vrchu ozdobíme hoblinkami parmezánu. V troubě rozpečeme bagetku, kterou nakrájíme na plátky a podáváme k předkrmu s bylinkovým máslem. Vyrobíme si sýrovou misku: rozehřejeme pánev, po celé ploše nastrouháme eidam (30 %) a necháme rozpustit do placky. Poté minutu počkáme, než placka ztuhne a podle námi zvolené misky placku vytvarujeme. Misku vložíme do lednice a po 10 minutách ji můžeme vyklopit. Bylinkové máslo: Do másla přidáme nasekanou čerstvou bazalku, oregano, sůl dle chuti a vyšleháme dohladka.
Zdroj: Trhaný listový salát s polníčkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/trhany-listovy-salat-s-polnickem [On-line 29.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář