Pstruh z Piemonte
- čerstvý pstruh
1 řapíkatý celer
1 cibulka
30 g rozinek
1 dl vinného bílého octa
2 dl rybího vývaru
1 dl smetany
1 citron
šalvěj
olej extra virgin
sůl
Cibulku a nohu od řapíkatého celeru nakrájíme na jemno a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme lístky šalvěje, rybu, zalijeme vinným octem a necháme vyvařit. Poté přidáme kůru z citronu, rozinky (které jsme namočili nejprve do vody, aby nabobtnaly), rybí vývar a necháme vařit 15 minut na mírném plamínku. Po uplynulé době rybu vyndáme, vykostíme. Do omáčky nalijeme smetanu a zredukujeme. Rybu servírujeme politou zredukovanou omáčkou.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Trota-all-Piemontese/
Poslední tip, trik či komentář