reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Troubový guláš s karlovarským knedlíkem

Suroviny

  • vepřové maso (kýta) 1,5 kg
  • cibule 4 ks
  • česnek 5 stroužků
  • gulášové koření 2 lžičky
  • sladká paprika 3 lžičky
  • pálivá paprika 1 lžička
  • solamyl 3 lžíce
  • masox 2 kostky
  • rajčatový protlak 1 balení
  • sůl

Karlovarský knedlík:

  • rohlíky nebo housky 400 g
  • vejce 3 ks
  • mléko 250 ml
  • hrubá mouka 150 g
  • petrželka
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • sůl

Nakrájené maso na kostky vložíme do připraveného pekáče, cibuli nakrájíme najemno, stroužky česneku nasekáme, přidáme na maso, zasypeme kořením (gulášové, sladká a pálivá paprika), přidáme solamyl, rozdrobíme kostky masoxu, osolíme, přidáme rajský protlak, zalijeme vodou, navrch nakrájíme čerstvou papriku, přikryjme a vložíme asi na hodinudo již předehřáté trouby na 250°C.V žádném případě během pečení neotvíráme, nemícháme a už vůbec nekoukáme dovnitř!

Karlovarský knedlík: pečivo nakrájíme na kostičky, které dáme na sucho opéct do trouby.Necháme vychladnout, poté přidáme mléko se žloutky, mouku, petrželku, sůl a muškátový květ. Opatrně promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků. Pokud je těsto příliš husté, přilijeme mléko. Těsto musí mít konzistenci bramborákového těsta. Připravíme si potravinářskou fólii a naneseme část těsta. Zabalíme jako bonbon. Dáme vařit do parního hrnce asi na 20 minut. Je možné vařit i ve vodě. Toto množství stačí na 3 šišky knedlíků. Podáváme a porcujeme podobně jako houskové knedlíky.

Zdroj: Troubový guláš s karlovarským knedlíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/troubovy-gulas-s-karlovarskym-knedlikem  [On-line 20.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.