- pepř
- sůl
- olivový olej 50 l
- česnek 3 stroužky
- rukola
- citronová šťáva 75 l
- pomeranč
- brambory ve slupce 1/2 kg
- tuňák 600 g
- cherry rajčátka na ozdobu
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a dáme vařit přibližně na 45 minut do osolené vody.
Mezitím si uděláme zálivku na salát a tuňáka. Citronovou šťávu, olivový olej a prolisovaný česnek rozmícháme, přidáme špetku nastrouhané kůry z pomeranče a vše důkladně promícháme.
Rukolu omyjeme, naaranžujeme na talíř a polijeme zálivkou. Vedle naservírujeme porci brambor, přidáme měsíček pomeranče a na salát položíme osoleného a opepřeného osmaženého tuňáka. Přidáme 2 až 3 cherry rajčátka na ozdobu.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tunak-brambory-ve-slupce-salat [On-line 25.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář