Ingredience
- 800 g telecí plece na kostky
- 2 velké cibule
- 50 ml oleje
- 3 stroužky česneku
- kmín
- ¼ lžičky mleté skořice
- 1 lžíce cukru
- Sůl
- Pepř
- ¼ lžíce cukru
- Sůl
- Pepř
- ¼ lžičky mletého zázvoru
- Špetka šafránu
- Špetka muškátového oříšku
- 300 ml kuřecího vývaru
- 200 g sušených švestek
- Hrst čerstvého koriandru
Cibuli a česnek nakrájíme na kolečka. V kastrolu si rozehřejeme olej a zaneme opékat osolené a opepeřné maso. Až se maso orestuje, vyndáme ho. Ve výpeku budeme péct cibuli a česnek. Přidáme sušený zázvor, skořici, kmín, mletý koriandr, cukr a zamícháme. Maso vrátíme do kastrolu. Přidáme zázvor. Maso podlijeme vývarem a mícháme. Přikryjeme a dáme péct na 45 až 60 minut při 170 až 180 stupních.
Zdroj: Tuniské telecí maso „tajine“; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2004-tuniske-teleci-maso-tajine/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář